Kingdom Festival is een cultureel evenement waar skateboarden centraal staat.

Het is de bedoeling dat iedereen een kans krijgt om het koninkrijk van het skatepark te veroveren. Waarom het koninkrijk? Skateboarden is een uitdagende sport waarbij je elke dag je eigen koninkrijk (innerlijke zelf) overheerst om een nieuwe trick te landen.

Skateboarden heeft zijn eigen cultuur. Deze cultuur staat centraal tijdens het evenement.

De skateboardcultuur heeft alles met creëren te maken. Je eigen stijl creëren is daar een voorbeeld van. Naast skateboarden zijn er meer subculturen waarbij creëren een grote rol speelt. Creaties die vaak voortkomen uit emoties door wat mensen meemaken in hun leven. Dit laten wij graag zien door de ogen van de graffiti artiest.

Ook de nieuwe en opkomende sporten zoals slackline en agritec zullen vertegenwoordigd worden.

Tijdens het evenement kan je genieten van verschillende subculturen in de vorm van sport, kunst en muziek. Kingdom Festival is een ideaal evenement om je kunsten te laten zien of horen, of om juist je te laten verrassen door de creatieve, acrobatische en muzikale hoogstandjes. Het is een ontmoetingsplaats voor creatieve, nieuwsgierige en avontuurlijke mensen van alle leeftijden.

Dit jaar heeft Studio Onrust € 100,- euro prijzengeld neergelegd voor de gene die het koninkrijk voor het laatst heeft overwonnen.

Het evenement zal 8 September plaats vinden van 14:00 tot 23:00. Na deze editie gaan we proberen het nieuwe park te kunnen promoten met een nieuw evenement maar hier later meer over.