PERSBERICHT

Vierde editie van KunstenOnder1Dak

Roosendaal – In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 wordt voor de vierde keer de kunstenmanifestatie “KunstenOnder1Dak” georganiseerd. Deze keer wordt De Sint Jan op de Markt in Roosendaal gebruikt als expositieruimte en staat de expositie grotendeels in het teken van Roosendaal 750 jaar. Wederom komen er verschillende kunstvormen aan bod. De expositie is op zaterdag te bezoeken van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 22 september om 14.00 uur.

“Voor de vierde editie van KunstenOnder1Dak hebben ruim 80 kunstenaars zich aangemeld”, vertelt Karien Wiericx. “Het beloofd wederom een prachtige expositie te worden”.  Een van de deelnemende kunstenaar is Yvette Roovers. Yvette heeft gestudeerd aan de kunstacademie ST. Joost in Breda waar ze de richting Mode Vormgeving volgde. Toen Yvette studeerde lag de nadruk vooral op het ontwerpen op papier en illustraties maken voor allerlei soorten boeken. Het werken met stof kwam daar niet echt aan de orde maar Yvette heeft zich dit door de jaren heen zelf aangeleerd.

Poppen

“In eerste instantie bestond mijn werk voornamelijk uit het maken van schilderijen”, aldus Yvette. Altijd sprookjesachtige figuren vooral in heldere felle kleuren. Het waren altijd figuren, nooit abstracte schilderijen, maar wel altijd fabelachtig. Door de jaren heen ben ik ook keramiek gaan maken en beschilderen en ben ook steeds meer met stof en vilt gaan werken. Ik ben op les gegaan om beter te leren vilten en gebruik deze techniek steeds meer. Op dit moment ben ik bezig met kleurrijke beschilderde sprookjesfiguren van keramiek gecombineerd met eigen gemaakt vilt van schapenwol”.

Cadeaus

In de winkel van Yvette zijn allerlei soorten cadeautjes te vinden zoals mini schilderijtjes, hangers, en eierwarmers van vilt. Ook telefoonhoesjes en servies dat met de hand beschilderd is en mokken verpakt in vilt. Allemaal exclusieve cadeautjes voor elk wat wils.

Kunstenonder1Dak

Deze keer is het de tweede keer dat Yvette exposeert tijdens de tentoonstelling KunstenOnder1Dak. Waarschijnlijk laat ze drie poppen zien die misschien niet echt helemaal iets met Roosendaal te maken hebben maar die zeker de moeite waard zijn om naar te gaan kijken.

Informatie

Yvette heeft een atelier/winkel met de naam Iemaazje die te vinden is in Roosendaal, Kade 62 en op afspraak open is. Meer informatie is te vinden op de website van Yvette: yvet-art.com of via telefoonnummer 06-21677535.

Foto: Yvette in haar atelier/winkel