Leerlingenmuziekdag

9 Juni 2018

Tongerloplein Roosendaal

Roosendaal barst van het talent, ook muzikaal gezien. Op het Tongerloplein laten jongeren zien en horen wat ze allemaal in huis hebben.

Programma Leerlingenmuziekdag

15.00 uur:       Opleidingsorkest De Gildezonen

15.25 uur:       Opleidingsorkest De Gildezonen met koor Martine

15.30 uur:       Onthulling/aanbieden Benske door Commissaris van de Koning
15.30 uur:       Wim van de Donk aan burgemeester Jacques Niederer

15.45 uur:       Koor Martine van de Kar

16.00 uur:       Leerlingen Norbertus-Gertrudis

16.30 uur:       Koor A Different Tune

16.45 uur:       Muziekvereniging Roosendaal

17.10 uur:       Muziekvereniging Roosendaal met A Different Tune

17.20 uur:       Leerlingen Norbertus-Gertrudis

17.45 uur:       Grootse Finale

 

Deelnemers aan de Leerlingen Muziek Dag op 9 juni op het Tongerloplein

(Onder leiding van Paul Luijkx) 


Muziekvereniging De Gildezonen

De vereniging heeft 2 orkesten, het Opleidingsorkest waar mensen in spelen die minimaal 2 jaar les hebben gehad en het A-orkest voor de gevorderde muzikanten. Het repertoire is heel breed; pop, film/musical muziek, tot concertstukken. Uiteraard wel met passend niveau voor de verschillende orkesten.

Op deze muziekdag kun je genieten van o.a. ‘Shape of you’ en ‘Beauty and the Beast’.


Centrum voor Muziek

Nadat het koor van Martine van de Kar samen met het opleidingsorkest van de Gildezonen een prachtige versie van ‘Halleluja’ heeft laten horen, zingt het koor nog liedjes als ‘Wacht maar tot ik koning ben’ en ‘Ik heb de wereld’.

Het Centrum voor Muziek is een vereniging van geschoolde muziekdocenten waarbij kwaliteit en beleving voorop staat. Een centraal punt in Roosendaal waar de bewoners terecht kunnen voor instrument- en zanglessen zowel individueel als in een groep. Daarnaast vervullen we ook muziekeducatie-projecten in het onderwijs door onze samenwerking met CultuurCompaan. In cultuurhuis DeSuite kunt u dagelijks terecht voor muziekles. Op onze website www.centrumvoormuziek.nl en op onze Facebook-pagina vindt u meer informatie.


Norbertus Gertrudis Lyceum

Op deze samengesmolten scholen voor voortgezet onderwijs zitten nog steeds heel veel muzikale talenten. Vandaag brengen ze graag een aantal van hun favoriete liedjes, zoals ‘Can’t stop’ en Smells like teen spirit’.


A Different Tune

A Different Tune wordt gerund door Sebas en Petra Honing. Met veel passie geven ze hun muzieklessen. Petra’s Zangklas heeft speciaal voor de gelegenheid een lied geschreven. Rumon Hagenaars schreef een arrangement dat de pan uit swingt en samen met Muziekvereniging Roosendaal gaat het lied ‘Roosendaal’ klinken op het T’Plein!


Muziekvereniging Roosendaal

Muziekvereniging Roosendaal is met meer dan 150 leden in staat om drie orkesten met elk hun eigen profiel samen te stellen, waarin elke muzikant zijn plek kan vinden en muzikanten opgeleid kunnen worden van beginner tot topper en alles daar tussenin. We zijn er van overtuigd dat het integreren van orkesten, leden en directie op basis van gelijkwaardigheid hierin de beste optie is. De diverse orkesten gebruiken dezelfde repetitieruimte, waardoor elk orkest optimaal kan profiteren van de materialen die de vereniging ter beschikking staan.

Onder andere zullen vandaag 25 leden ‘Yesterday’ van de Beatles en ‘Atchafalaya’ van Snarky Puppy ten gehore brengen.


Norbertus Gertrudis Lyceum

In hun tweede optreden komen liedjes voorbij als ‘Perfect’ van One Direction, ‘I will wait’ van Mumford and Sons en ‘Try again’ van Chef Special.


Grande finale

Deze geweldige dag wordt afgesloten met ‘Mijn stadje’, ùt liedje van Roosendaol. Het wordt heel druk op de podia, want alle deelnemers zingen en spelen samen!

Klik hier voor een verslag van Zuidwest TV (vanaf 07:21)

programma-005