Carillon viert 750 jaar Roosendaal mee

Zomeravond Beiaardconcerten!

Deze zomer zijn er om de week op de dinsdagavond vanaf 20:00 uur weer de zomeravond beiaardconcerten. Zo kan er genoten worden van een mooie muzikale klokken avond rondom de St. Jan en Tongerlotuin.

19 juni vindt het eerste soloconcert plaats dat wordt gespeeld door stadsbeiaardier Toni Raats. Een concert met feestelijke muziek van balzaal tot salon.

3 juli vindt het eerste gast concert plaats. Dat wordt gespeeld door Jan Verheyen (beiaardier te Neerpelt, België)

17 juli speelt   Auke de Boer (beiaardier van de Martinitoren in Groningen)

31 juli speelt Frank Steijns (Beiaardier van Weert  en Maastricht en 1e violist van het Andre Rieu orkest.)

14 augustus   Michel  Gottmer  (beiaardier van Etten-Leur en oud stadsbeiaardier van Roosendaal, en de  oudst spelende beiaardier van Nederland )

 

Daarnaast vinden er in het teken van 750 jaar Roosendaal  special combinatie concerten plaats gekoppeld aan de naam ,  historie en karakter  van de stad.

Zo is er 28 augustus een concert samen met de volksmuziekgroep‘ Smidje Verholen’ .

Speciaal op monumentendag en de zondag daarna  (8 en 9 september)   zal in samenwerking met ‘Tongerlotoneel’ een spannend en historisch torenspel worden opgevoerd als theatrale klim naar het carillon. Gezien de beperkte toegang zal dat  spel  zich gedurende die dagen  meerdere keren herhalen.

11 september volgt een historisch concert met vocaal  heren ensemble ‘Stramien’ o.l.v. Joseph Dekkers. Deze concerten gaan terug naar de oorsprong van Roosendaal en zullen gelardeerd  worden met verrassende  klokkenklanken  De concerten vinden plaats in de Tongerlo tuin. Een mooie besloten plaats waar ook de klank van het carillon goed  tot haar recht komt.

18 september vindt  een concert plaats hoog van de toren in combinatie met zangeres/theatermaker  Esmee Elbers.  Een concert  met  swing  met een knipoog naar het  Roosendaal van nu.

Kortom unieke muzikale evenementen met een verhaal van de stad om extra te genieten van de zomer in het centrum van Roosendaal..  Nadere info en programma’s zijn  te verkrijgen op de concertlocaties en via t.raats@roosendaal.nl