Nationale Jeugdronde

35e Nationale Jeugdronde; Dubbel Feest!

Met nog een kleine maand te gaan, zal op maandag 9 juli de 35e editie van de Nationale Jeugdronde van start gaan. Dit normaliter 6 daagse fietsevenement voor ca. 435 kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar heeft dit jaar een extra dag en niet zonder reden…

De Nationale Jeugdronde viert dit jaar dubbel feest! De Nationale Jeugdronde bestaat 35 jaar en dat zal uitgebreid gevierd worden met een dagje Drievliet met de deelnemers en alle vrijwilligers. En zoals het geen enkele Rosendaler ontgaan zal zijn, bestaat onze mooie stad 750 jaar. Dit is voor ons reden genoeg om eens extra uit te pakken dit jaar en ook een dag in het teken te stellen van dit mooie jubileum van 750 jaar Roosendaal.

Op woensdag 11 juli sluiten wij het reguliere programma met de verkeersdoolhof in het Vrouwenhof in de ochtend af met een grootste picknick met alle deelnemers en vrijwilligers. Aansluitend zullen wij geheel in het teken van 750 jaar Roosendaal een historische puzzel etappe fietsen door Roosendaal. We fietsen terug in de tijd en met behulp van onder andere foto’s, komen wij langs alle gedenkwaardige plekken van ons mooie Roosendaal.

Het is natuurlijk niet alleen maar feest. Naast de feestdagen op woensdag en donderdag zal er ook nog gestreden worden om het klassement. Wie worden er op zondagavond gehuldigd als winnaar en winnares van de 35e Nationale Jeugdronde?!
We starten op maandagavond met de ploegentijdrit op de Kade. Op dinsdag is er de individuele achtervolging op het terrein van de Suiker Unie in Dinteloord en op woensdagmorgen is er de verkeersdoolhof in het Vrouwenhof. Na bijna twee dagen feest vervolgt de strijd om het klassement zich op vrijdag met de veldrit in Ossendrecht, de behendigheidsrit op zaterdagmiddag op het terrein van De Stok. Op zondag vindt ten slotte de toch altijd bloedstollende eindstrijd plaats op het hinderniscriterium op de Oude Markt, waar ’s avonds alle winnaars gehuldigd worden.

 

Meer informatie lees je op: www.jeugdronde.nl