roos en steel

‘d’ Ouwe Sok’ van Roosendaal

d' Ouwe sok 1
d' Ouwe sok 2

Léon Vermunt en Ruben van de Ven maken speciaal voor het feestjaar en bijzonder kunstwerk, een tijdscapsule in de vorm van een ‘ouwe sok’ (want vroeger bewaarde je je kostbaarheden in een ouwe sok). Ook jij kunt onderdeel van uitmaken van dit unieke kunstwerk! En wie weet ben jij, of zijn jouw kinderen erbij als hij over 50 jaar wordt opengemaakt. Haal nu bij VVV Roosendaal je pakketje op en lever uiterlijk op 18 mei in.

LET OP! Omdat er nog heel wat driehoeken verkrijgbaar zijn bij de VVV, is de verkoop- en inlevertermijn verlengd tot 18 mei 2018. Maar op die datum moet je driehoek écht ingeleverd zijn. Anders wordt hij niet meegenomen in het kunstwerk. Vanaf 18 mei begint namelijk de periode van het brons gieten en de constructie van het beeld.

Lees het artikel van BN De Stem over d’ Ouwe Sok.

Benieuwd naar hoe je jouw driehoek voor d’ Ouwe Sok van Roosendaal kunt maken? Bekijk het stap voor stap in de  video hieronder en de video van Zuidwest-TV.

Kunstproject “750 Roosendalers in kleur”

Een enorme uitdaging wordt het project ” 750 Roosendalers in kleur”. Kunstenares Peet Quintus maakt met 750 mensen uit de gemeente Roosendaal een groot schilderij dat een mooie plaats krijgt in winkelcentrum De Roselaar.

Gedurende het jaar worden deelnemers uit diverse invalshoeken van de bevolking uitgenodigd mee te schilderen. Denk hierbij aan bestuurders, schoolkinderen, ouderen, gehandicapten en ondernemers. Iedereen maakt een werkje van 20 x 20 cm dat uiteindelijk wordt gecombineerd tot een groot kunstwerk.

Uiteraard is er ook gelegenheid voor de individuele Roosendaler om een kunstwerkje te maken tijdens een van de vrije inloop schildersessies die gedurende het jaar in de Roselaar worden gehouden. Deze vrije sessies vinden plaats op:

  • 11 maart van 14.00 tot 17.00 uur
  • 26 september van 14.00 tot 17.00 uur

Mocht je willen deelnemen stuur dan een mailtje voor informatie en aanmelding. In verband met de inkoop van materiaal is aanmelden verplicht.

Kijk hier en op ons YouTube-kanaal als benieuwd bent naar wat je bij zo’n sessie gaat doen.

Video “Opening Schilderen met Peet”

Bekijk ook de video van Omroepstichting ZuidWest