roos en steel

‘d’ Ouwe Sok’ van Roosendaal

d' Ouwe sok 1
d' Ouwe sok 2

Officiële onthulling kunstwerk d’Ouwe Sok

Om 16.00 uur zal het kunstwerk d’Ouwe Sok officieel onthuld worden door burgemeester Jacques Niederer. Het kunstwerk krijgt een plaats in het Emile van Loonpark.

Het kunstwerk is ontworpen door Léon Vermunt en Ruben van de Ven en in het kunstwerk is een tijdscapsule verwerkt, waarin diverse spullen van heden worden opgeborgen en welke over 50 jaar geopend zal worden,

Aan het kunstwerk hebben meer dan 300 inwoners van Roosendaal meegewerkt door een stukje van het kunstwerk naar eigen inzicht vorm te geven.

Deze ‘driehoeken’ vormen tezamen het kunstwerk.

Kunstproject “750 Roosendalers in kleur”

Een enorme uitdaging wordt het project ” 750 Roosendalers in kleur”. Kunstenares Peet Quintus maakt met 750 mensen uit de gemeente Roosendaal een groot schilderij dat een mooie plaats krijgt in winkelcentrum De Roselaar.

Gedurende het jaar worden deelnemers uit diverse invalshoeken van de bevolking uitgenodigd mee te schilderen. Denk hierbij aan bestuurders, schoolkinderen, ouderen, gehandicapten en ondernemers. Iedereen maakt een werkje van 20 x 20 cm dat uiteindelijk wordt gecombineerd tot een groot kunstwerk.

Kijk hier en op ons YouTube-kanaal voor meer informatie.

We hebben er lang op gewacht, maar binnenkort is het zover! Burgemeester Niederer onthult het kunstwerk dat wij allemaal
samen hebben gemaakt. Natuurlijk hoor jij bij de onthulling. Bekijk hier de uitnodiging.

Video “Opening Schilderen met Peet”

Bekijk ook de video van Omroepstichting ZuidWest