roos en steel

Fietsroutes Wielerzomer

Het comité Wielerzomer zal in nauwe samenwerking met de VVV een aantal (recreatieve) fietsroutes ontwikkelen met een totale lengte van 750 kilometer.

De Roosendaalse Gedichten Route (RGR) van stadsdichter Eric van Deelen

In verband met de beschikbaarheid van bibliotheek VanNu is de opening van de Roosendaalse Gedichtenroute verplaatst naar vrijdagavond 29 juni om 19.00 uur.

Tijdens de opening presenteert de Vierde Stadsdichter van Roosendaal Eric van Deelen de werking van de route. De aanwezigen kunnen vanuit bibliotheek VanNu hun eigen route bepalen en kennismaking hoe men de route kan gebruiken. De Roosendaalse Gedichtenroute is tot stand gekomen in het kader van Roosendaal 750 jaar.

Lees hier een gedicht van Cees Sep

Roosendaalse-gedichten-route

Foto Leo de Jager

Roosendaal 750 Geniet Toer

Dat wordt genieten in de Roosendaalse horeca tijdens het feestjaar! Diverse horecagelegenheden hebben een gerechtje of drankje op de kaart gezet ter ere van het 750-jarige bestaan van Roosendaal. Speciaal voor deze gelegenheid hebben kunstenaars Bob Martens en Benjamin Scheltema een kaart ontworpen die wordt uitgegeven bij alle deelnemende zaken. De kaart is het hele feestjaar geldig. Als u een gerecht of drankje van de Roosendaal 750 Geniet Toer bestelt, krijgt u een stempel op uw persoonlijke kaart. Met deze kaart spaart u voor een Roosendaal 750 jaar pin. Meer informatie bij initiatiefneemster Yonne van Gastel van Café Jaxx. In dit café of bij de VVV kunnen volle spaarkaarten worden ingeleverd voor de pin. Voor meer informatie zie: www.roosendaalgeniet.com