roos en steel

Fietsroutes Wielerzomer

Het comité Wielerzomer zal in nauwe samenwerking met de VVV een aantal (recreatieve) fietsroutes ontwikkelen met een totale lengte van 750 kilometer.

De Roosendaalse Gedichten Route (RGR) van stadsdichter Eric van Deelen

Vanaf 1 juli 2018 kun je de Roosendaalse Gedichten Route (RGR) wandelen of fietsen. In Roosendaal, Nispen en Wouw vind je in totaal 40 RGR bordjes. Elk nummer op een bordje hoort bij een gedicht. Als je op de website van bibliotheek VaNnU dat nummer kiest, hoor je de dichter die zelf het gedicht voordraagt.

Roosendaalse-gedichten-route

Foto Leo de Jager

Roosendaal 750 Geniet Toer

Dat wordt genieten in de Roosendaalse horeca tijdens het feestjaar! Diverse horecagelegenheden hebben een gerechtje of drankje op de kaart gezet ter ere van het 750-jarige bestaan van Roosendaal. Speciaal voor deze gelegenheid hebben kunstenaars Bob Martens en Benjamin Scheltema een kaart ontworpen die wordt uitgegeven bij alle deelnemende zaken. De kaart is het hele feestjaar geldig. Als u een gerecht of drankje van de Roosendaal 750 Geniet Toer bestelt, krijgt u een stempel op uw persoonlijke kaart. Met deze kaart spaart u voor een Roosendaal 750 jaar pin. Meer informatie bij initiatiefneemster Yonne van Gastel van Café Jaxx. In dit café of bij de VVV kunnen volle spaarkaarten worden ingeleverd voor de pin. Voor meer informatie zie: www.roosendaalgeniet.com